homie doghouses

Kracht van woorden

Eindelijk was het zover. Onze pup Beer kwam bij ons wonen. Wat hadden we daar naar uitgekeken. Hij was zo’n leuke en enthousiaste pup, met een heel levendig karakter. Hij paste, en past nog steeds, helemaal bij ons en onze mooie bench. We vonden het belangrijk om hem te trainen, daarom besloten we privé puppylessen te volgen.

Dit is wat we meegenomen hebben uit die lessen: al doet je pup van alles verkeerd en gedraagt hij zich niet zoals jij het wilt, geef daar dan niet te veel aandacht aan. Juist het omgekeerde. Zodra hij iets goed doet, moet je hem heel uitbundig belonen. Het liefst met wat lekkers en een enthousiast: “goed zo!” Die “goed zo” moet je beetje op een hoge blije kinderlijke toon uitspreken.

Als je je hond alleen maar aan het corrigeren bent, dan ligt daar de focus op en kan hij gefrustreerd raken. Hij denkt dat hij niks goed kan doen. Wij zeggen dagelijks lieve dingen tegen hem. “Wat ben je toch een lieve hond, love you!” Lekker zoetsappig is het wel, maar we menen het echt en ik denk dat door die lieve woorden en die positieve aandacht hij zo’n lief karakter heeft gekregen. Onze Homie doghouses zijn daarbij een perfecte toevoeging aan zijn comfort.

Vragen of onduidelijkheden?

Wil je meer weten over ons of de huisjes die wij maken?
Schroom niet om contact op te nemen!