homie doghouses

Tips: zo kan je pup veilig in zijn bench

Een bench is een heel handig en veilig hulpmiddel voor je pup of hond. Niet alleen is het behulpzaam bij de zindelijkheidstraining, de bench biedt je hond ook een prettige plek om te rusten. Een kleine pup kan zich wat verloren voelen in een bench. Met deze tips zorg je ervoor dat de bench een favoriete én veilige plek van je puppy wordt.

Tip 1: kies een goede plek voor de bench

Zet de bench op een rustige plek in je woonkamer neer. Een plek waarvandaan je hond de hele kamer kan overzien. Vermijd looproutes en zet de bench ook niet voor, of te dicht bij de televisie neer.

Tip 2: verklein de bench voor je pup

Als je de bench gekocht hebt met het oog op de volwassen versie van je hond, dan is de bench voor je pup vaak te groot. Je kunt de bench gemakkelijk verkleinen door bijvoorbeeld een extra houten wandje in de bench te plaatsten. Zo voelt de bench voor de pup gelijk een stuk vertrouwder aan.

Tip 3: Laat je pup rustig wennen aan de bench

Als je pup mini is, dan is het verstandig om zijn halsband af te doen voordat hij de bench ingaat. Het is niet de bedoeling dat je de pup zomaar in de bench stopt en dan weggaat. Iedere hond moet wennen aan de bench. Je laat je hond kennismaken met de bench door er een aangename plek van te maken. Zorg dat het een comfortabele plek is door er een kleed of kussen neer te leggen. Zoals bijvoorbeeld dit Box Kussen. Belangrijk is dat je pup niet kan uitglijden.

Door regelmatig iets lekkers in de bench te leggen, kan je pup de bench ontdekken. Ook kun je zijn favoriete speeltje in de bench leggen. Laat het deurtje van de bench altijd open en dwing je pup niet de bench in. Als je pup makkelijk uit zichzelf de bench ingaat, dan kun je met een echte benchtraining beginnen.

Vragen of onduidelijkheden?

Wil je meer weten over ons of de huisjes die wij maken?
Schroom niet om contact op te nemen!